Събития

Предстоящи събития

Световната седмица на парите е перфектното време да предизвикаме учениците и да им помогнат да научат нещо ново. Всяка година училища и организации от цялата страна инициират финансови предизвикателства, открити уроци, игри и други интерактивни дейности – регистрирайте се ТУК, ако и вие бихте искали да бъдете домакин.

 

Включете се и в някоя от националните инициативи!

gmw-events banner

18

март

GMW-logo-lightblue

Официално откриване на Световната седмица на парите 2024

18

март

Моята паричка 2024

„Моята паричка“: Конкурс за рисунка и есе за най-малките

„Моята паричка“ е провокация към ученици, родители и учители да обърнем поглед към важната тема и по-дълбокия разговор за финансовата грамотност на децата. В допълнение на конкурса инициативата включва богато образователно съдържание на сайта и открити уроци в училища.

Конкурсът е в две категории според възрастовата група. Проектите могат да бъдат подавани през сайта www.parichka.bg от 18 март до 20 април 2024 г.

Общо 9 участници ще бъдат отличени в двата конкурса и ще получат медали, грамоти и страхотни награди. Паричният награден фонд от общо 2700 лв. е предоставен от Уникредит БулбанкOzone са подготвили за всички победители кутия с подаръци и изненади. Издателствата Клевър букСиелаФют и Керът ще подарят на финалистите интересни книги и образователни комплекти.

Инициативата се провежда за втора година и е част от официалната програма на Световната седмица на парите. Организатор е платформата за финансова грамотност The Little Chief, с подкрепата на Junior Achievement Bulgaria и медията на модерната жена Mammi.bg.

18

март

GMW24 video survey

Старт на национален конкурс за ученици в гимназиален етап

„Ако имаш 100 лв., как ще ги направиш 150 лв.?“

Здравейте, споделяме имената и отличените публикации във видео предизвикателството.

Това са:

👉Йоана Калоянова от Кърджали и нейното видео 📷 https://www.facebook.com/share/v/SXp22zB8fDeAJxt7/?mibextid=WC7FNe

👉Ивайла Табакова от Кърджали и нейното видео 📷 https://www.facebook.com/share/v/88PcAjZhbKHmaoWf/?mibextid=WC7FNe

👉Иванина Стоева от София и нейното видео 📷 https://www.instagram.com/reel/C5L–XVoij2/?igsh=MWwybmRxbG10NnluYw==

Благодарим на всички за участието! 🙂 Очаквайте включване от нас за уточняване за получаването на наградите или ни пишете в социалните канали с вашите контакти.

Правила за участие

Уважаеми участници, предизвикателството към вас ще бъде под формата на видео анкета, която да проведете в училището си със следния въпрос към ваши съученици: „Ако имаш 100 лв., как ще ги направиш 150 лв.?“

Направете видео с дължина около 1 минута с отговорите, които запишете и го споделете в канал по ваш избор:

– В вашия Instagram профил;

– В публикация в официалното събитие във Facebook на Световната седмица на парите (тук);

– Ваш YouTube профил или канал.

Използвайте стандартните видео формати без story, за да могат да се гледат през целия период на кампанията. Задължително е да добавите и двата хаштага, чрез които и други потребители да могат да откриват публикациите ви при търсене: #GMW2024 #JABulgaria2024. При публикация, тагвайте и официалните профили на JA Bulgaria

Нашите профили, които да т@гвате са следните:

В Instagram: @JA_Bulgaria; във Facebook: @JABulgaria; в YouTube (таг в описанието на видеото): @JABulgaria 

Следващата стъпка за участие е да вземете линк от вашата публикация и да ни го изпратите през бутона за регистрация по-горе. Само подалите линковете си през формуляра, ще участват в оценяването от журито.

Първите три отличени видеа ще получат награди от Издателство „Сиела“! Останалите награди ще обявим при публикуване на победителите.

☑️ В надпреварата участват само публикации, споделени от между 00.00 часа на 18 март и 23,59 ч. на 31 март. Може да участва само 1 публикация от един профил, т.е. не може да споделяте повече от 1 видео от един профил. Призовите места ще бъдат избрани от екип на JA Bulgaria като се оценяват предложените идеи спрямо критериите – приложимост на идеите, добре ли са обяснени и ще даваме бонус при добавяне на практични примери, и допълнителни усилия, положени в монтажа на видеото (добавяне на логото на Global Money Week и JA Bulgaria, подходяща музика, изображения и др.). Победителите и наградите ще обявим в публикация на нашия сайт (jabulgaria.org) на 8 април.

19

март

GMW Livestream

Финансова родителска среща

Уебинар за ученици, учители и родители

Уебинарът се организира от Джуниър Ачийвмънт България, с подкрепата на ПБ Лични Финанси, част от Пощенска банка, в рамките на Световна седмица на парите 2024 г. Регистрирайте се за участие през бутона по-долу.
Включете се в интерактивен уебинар, на тема „Финансова родителска среща“ на 19.03.2024г. от 17:00 ч. Уебинарът се организира от Джуниър Ачийвмънт България, с подкрепата на ПБ Лични Финанси, част от Пощенска банка, в рамките на Световна седмица на парите 2024 г.
Наши гости ще бъдат:
👉 Каролина Русева, Мениджър Младежки сегмент Пощенска банка;
👉 Даниел Масърлиев, Eксперт Младежки сегмент Пощенска банка
👉 Ангел Валенцов, Ръководител екип Финанси ПБ Лични финанси част от Пощенска банка
Може да се регистрирате за събитието на този формуляр:
☑️ https://form.jotform.com/240574317343050

  20

  март

  Лекция УНСС

  “Дигитални лични финанси – сигурност и устойчивост!”

  Включете се в дискусия за студенти и ученици:
  “Дигитални лични финанси – сигурност и устойчивост!” част от събитията, посветени на Световната седмица на парите 2024, с любезното домакинство на УНСС. Начален час: 10.00 ч.
  Представяме ви и участниците в нея:
  Елица Иванова – Държавен експерт в отдел ,,Банки, платежни услуги и застраховане“, дирекция ,,Регулация на финансовите пазари“ в Министерство на финансите;
  Стефан Витанов –  Съосновател на BoroBit, компания за управление на лични финанси
  Елена Митева – Дирекция „Финансови и предприемачески въпроси“, ОИСР
  Модератор ще бъде Ирина Илиева, изп. директор на JA Bulgaria.
  За регистрация, попълнете този формуляр: https://form.jotform.com/240532099499366

  22-24

  март

  GMW-logo-lightblue

  Училищна лаборатория за иновации в 108 СУ „Н. Беловеждов“

  24

  март

  Business Lady Awards

  Международни награди „Business Lady“

  Абонирайте се за нашия бюлетин

  YouTube
  LinkedIn
  LinkedIn
  Instagram