ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 90 минути
вход свободен

ОСНОВНИ ВЪПРОСИ:

Как да подготвим децата си за света на парите?

Кога е най-адекватно да започнем да говорим с тях за финанси?

Как най-лесно да направим първите стъпки към тяхната финансова грамотност?

Колко е важно децата ни да разбират света на парите и да са добре ориентирани в него?

12
Дни
01
Часа
52
Минути
52
Секунди

Регистрирайте се сега, за да се включите в уебинара

Кога?

24 март, 2021 г.

time

17:30 PM


УЧАСТНИЦИ

Милена Стойчева

CEO, JA Bulgaria

Милена Стойчева е предприемач, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България и гостуващ професор по иновации и предприемачество към Европейския институт за иновации и технологии. Мисията на Милена е да популяризира ползите от предприемаческото образование сред обществото, да подкрепя младите хора да развиват талантите си и сами да градят своето бъдеще.
Милена има повече от 20 години опит в международни организации и компании. Била е председател на Глобалния съвет на страните-членки на Джуниър Ачийвмънт Уърлдуайд (JA Worldwide) и старши експерт на тема висше образование към Джуниър Ачийвмънт Европа. Съосновател е на дъщерната компания на JA - The Edge.

Елена Митева

OECD
Елена Митева е доктор по икономика към Института за политически изследвания в Париж. Kъм настоящия момент тя е част от екипа на Дирекция „Финансови и предприемачески въпроси“ на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Eлена ръководи дейностите на ОИСР по финансова грамотност в партньорските икономики

Калоян Симеонов

Министерство на финансите

Калоян Симеонов е държавен експерт в Министерство на финансите с над двайсетгодишен опит в областта на европейските въпроси и финансовите услуги. Той е част от екипа на отдел „Банки, платежни услуги и застраховане“ към Дирекция „Регулация на финансовите пазари“. Калоян Симеонов е заместник-ръководител на междуведомствената работна група по финансова грамотност към министъра на финансите и участва в координацията на дейностите по финансова грамотност в страната и с международните партньори.

Росен Бъчваров

Национална агенция по приходите

Росен Бъчваров е комуникационен директор на Националната агенция за приходите, преподавател по публично говорене и презентационни умения и медийно лице с над 15 годишен опит. Подобряването на финансовата компетентност в България е лична кауза за него. Той има богат опит в международни финансови и образователни проекти на 3 континента, както и задълбочени познания за комуникациите в условията на кризи. Росен е ключова фигура в образователната програма „Влез в час с данъците“ в която над 70 000 ученици получиха ключови фискални компетентности в продължение на 5 години. Росен е също активен участник в изпълнението на националната стратегия за финансова грамотност.

Той вярва, че с координирани усилия можем да дадем на обществото способност да взема правилни финансови решения, а като пряка последица от това, да подобрим се подобри и благосъстоянието ни.

Запис от уебинара може да гледате тук.